Ο Γιώργος Ψυχογιός φέρνει στη Βουλή τις έντονες αντιδράσεις δικηγόρων, επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  από το νομό μας Γ. Ψυχογιός, την από 16.11.2023 επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας όπως αυτή του κοινοποιήθηκε, με την οποία διαμαρτύρονται και επισημαίνουν τα πλείστα προβλήματα που θα προκληθούν στον δικηγορικό κλάδο και τους ελεύθερους επαγγελματίες γενικότερα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή.

Όπως σχολιάζει ο κος Ψυχογιός: “Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου αφού με το νέο ν/σ, η φορολογική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα οδηγήσει μαθηματικά μεγάλο τμήμα της μεσαίας τάξης σε βίαιη έξοδο από την επαγγελματική τους δραστηριότητα”.

Ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Έντονη αντίδραση των δικηγόρων της Κορινθίας απέναντι στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης»

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός καταθέτει ως Αναφορά την από 16.11.2023 επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε, με την οποία επισημαίνουν τα πλείστα προβλήματα που θα προκληθούν στον δικηγορικό κλάδο και τους ελεύθερους επαγγελματίες γενικότερα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με την επιστολή, η κυβέρνηση προχωρά στην οριζόντια φορολογική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα οδηγήσει μαθηματικά μεγάλο τμήμα της μεσαίας τάξης σε βίαιη έξοδο από την επαγγελματική δραστηριότητα.

Επισημαίνουν πως με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αλλά προστατεύει λίγους σε βάρος των πολλών. Με την εισαγωγή του τεκμαρτού εισοδήματος, δίνουν τη χαριστική βολή, αγνοώντας πλήρως την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, μετά την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, οι οποίοι έχουν να διαχειριστούν και σωρευμένα χρέη στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Τονίζουν επίσης το γεγονός πως την ίδια στιγμή που εφαρμόζει τη φοροεπιδρομή ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνει στο απυρόβλητο τις εταιρίες που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια, καθώς επίσης και τομείς όπως τα καύσιμα, τα μερίσματα και η συγκέντρωση κεφαλαίου.

Κατόπιν των ανωτέρω, επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας με την οποία εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα που βάλουν κατά της επαγγελματικής τους ύπαρξης και αξιοπρέπειας, όπως τονίζουν.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2023

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ