Ο Σωτήρης Πέρρας στην ξενάγηση σε τμήμα του Εξαμίλιου (Ιουστινιάνειου) Τείχους – Τί δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη – ξενάγηση σε τμήμα του Εξαμίλιου Τείχους, γνωστού και ως Ιουστινιάνειο συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦΑΚΟΡ), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ) την Κυριακή 28 Μαΐου . Παρών και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήρης Πέρρας ο οποίος δήλωσε: “Η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η ανάδειξη των Αρχαιολογικών μας χώρων, όπως το Εξαμίλειο Τείχος, αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου και την ενίσχυση του πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου μας”.

Με σημείο συνάντησης το Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας, η Αρχαιολόγος της ΕΦ.Α.ΚΟΡ. κ. Ελένη Ανδριανού ξενάγησε τους επισκέπτες σε ένα εύκολα προσβάσιμο, ορατό, τμήμα του Εξαμίλιου Τείχους, μήκους 155 μέτρων, οι εργασίες αποκατάστασης του οποίου ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο και το οποίο εκτείνεται παράλληλα με την Παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου-Επιδαύρου, μετά τον κόμβο της Κυρά-Βρύσης (κατεύθυνση προς Κεγχρεές-Λουτρά Ωραίας Ελένης). Η ξενάγηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες».

Οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του Τείχους διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της πράξης «Στερέωση-Αποκατάσταση και Ανάδειξη Τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους». Το έργο χρηματοδοτήθηκε από Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020., υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, όπως διαβάζουμε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here