Νέα ανακάλυψη: Βρέθηκαν εργαστήρια μουμιοποίησης ανθρώπων και ζώων στην Αίγυπτο!

Τα Αρχαιολογικά ευρήματα στην Αίγυπτο δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας γύρω από αυτόν τον τεράστιο Αρχαίο πολιτισμό . Στη νεκρόπολη της Σακάρα έξω από την Αίγυπτο, οι Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εργαστήρια που μουμιοποιούσαν ανθρώπους και ιερά ζώα, καθώς και δύο άγνωστους ως σήμερα τάφους,  στον τελευταίο γύρο ανασκαφών στη τοποθεσία αυτή.

Την είδηση διαβάζουμε στο in.gr , (από όπου και η φωτογραφία) , το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα δύο μεγάλα εργαστήρια μουμιοποίησης χρονολογούνται στην 30ή δυναστεία (380-343 π.Χ) και την περίοδο των Πτολεμαίων (305-30 π.Χ), όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μοσταφά Ουαζίρι, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.
Στους δύο χώρους βρέθηκαν πέτρινες κλίνες όπου ακουμπούσαν τα πτώματα, πήλινα αγγεία για την αποθήκευση οργάνων και άλλα εργαλεία ταρίχευσης, είπε. Στα ευρήματα περιλαμβάνεται μια ξύλινη σαρκοφάγος με πολύχρωμη διακόσμηση (Reuters). Βρέθηκαν επίσης υφάσματα για μούμιες και ποσότητες νάτρου (ένυδρου ανθρακικού νατρίου), ενός βασικού συστατικού της μουμιοποίησης. Τα ευρήματα βρέθηκαν έπειτα από πολύμηνη ανασκαφή κοντά το ιερό της θεάς Μπαστέτ, όπου ανακαλύφθηκαν το 2009 και οι περίφημες κατακόμβες με χιλιάδες μουμιοποιημένες γάτες, αναφέρει η ίδια πηγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ