Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας συνδιοργανώνει Διαδικτυακή Διάλεξη με την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας συνδιοργανώνει Διαδικτυακή Διάλεξη της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Ευθυμίου με τίτλο “Η συμβολή της Πελοποννήσου στον Επανάσταση του ‘21”, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Απριλίου  και ώρα 19:00. Η ομιλία είναι μια συνδιοργάνωση των Συνδέσμων Φιλολόγων Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας , ενώ η ομιλία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας .

Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα της κυρίας Ευθυμίου μας δίνει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων:

«Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Από το Πανεπιστήμιο αυτό έλαβε και τα μεταπτυχιακά της διπλώματα καθώς και τον τίτλο της διδάκτορος. Κατά τα έτη 1977-1979 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, στο Ναύπλιο. Από το 1981 διδάσκει Ιστορία του Νέου Ελληνισμού και Παγκόσμια Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα έτη 1990-1991 και 1993-1995 δίδαξε Ιστορία του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιστοίχως. Σπούδασε, εκτός από τα ελληνικά, επτά γλώσσες: αγγλικά/ γαλλικά/ γερμανικά/ ιταλικά/ ισπανικά/ αλβανικά/ τουρκικά. Εξέδωσε είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με άλλους 7 βιβλία και πάνω από 50 άρθρα. Έχει στην κυριολεξία οργώσει την Ελλάδα, διδάσκοντας στο ευρύ κοινό Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία. Τα μαθήματά της έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες άνθρωποι. Το 2013 βραβεύτηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ