“Παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών»

Η  πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού χθες το απόγευμα ανέλυσε γιατί είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν τα παιδιά.‘Όπως είπε , μεταξύ άλλων: «Η πρώτη σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας στηρίχθηκε στην τήρηση των μέτρων προστασίας, η δεύτερη έχει να κάνει με τη μετάλλαξη Δέλτα. Ένα παιδί είναι στα πέντε κρούσματα και μάλιστα με κλειστά σχολεία».

«Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών.»

«Ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του ώστε να επανέλθει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς και ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων».

Αναφερόμενη στην ασφάλεια των εμβολίων η κα Θεοδωρίδου είπε: «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Τι είπε για την τρίτη δόση του εμβολίου

Μίλησε επίσης για την τρίτη δόση του εμβολίου άτομα σε ανοσοκαταστολή και άνω των 60 ετών, σύμφωνα με μελέτες. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα, είπε, θα εξεταστούν ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ