Παρέμβαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας έκανε ο Γιάννης Σιάτος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκ μέρους της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος” συμμετέχει ο Γιάννης Σιάτος , Περιφερειακός σύμβουλος από την Κορινθία , ο οποίος έκανε στην παρέμβασή του, όπως παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Παράταξης Μανώλης Μάκαρης.

Ο κ. Μάκαρης τόνισε πως “οι εργασίες τις επιτροπής πρέπει να μεταδίδονται μέσω του καναλιού YouTube της Περιφέρειας Πελοποννήσου  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τους πολίτες και τους δημοσιογράφους να την παρακολουθήσουν.” Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρχει δυνατότητα, να αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και όχι η Επιτροπή Περιβάλλοντος αν έστω ένα μέλος της επιτροπής κρίνει πως ένα θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Σημείωσε μάλιστα ότι “υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ζήτημα γιατί αφαιρείται κρίσιμη ύλη από το Περιφερειακό Συμβούλιο που διοχετεύεται στις επιτροπές που δεν έχουν τη δημοσιότητα που θα έπρεπε και δεν μετέχουν όλοι οι  περιφερειακοί σύμβουλοι.”

Στη συνέχεια τόνισε την αντίθεση της παράταξης του στην επένδυση του Βιοαερίου της Τρίπολης , όπως άλλωστε ζητεί και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων.

Για το ίδιο θέμα και για τις επενδύσεις γενικά  στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πήρε το λόγο και ο κ. Σιάτος ο οποίος τόνισε πως η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» είναι υπέρ των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά με απόλυτη τήρηση της νομοθεσίας και της νομιμότητας χωρίς εκπτώσεις.

Σημείωσε ότι η Πελοπόννησος είναι υπερβολικά επιβαρυμένη με έργα ΑΠΕ , η Ελλάδα έχει σχεδόν πιάσει, ήδη από τώρα , τους στόχους της Ε.Ε για το 2030 .

Τόνισε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει υπερβάλλουσα παραγωγή ενέργειας που αδυνατεί να απορροφηθεί από το δίκτυο με αποτέλεσμα πολλά φωτοβολταϊκά πάρκα να βγαίνουν εκτός συστήματος καθημερινά για να διατηρηθεί η ευστάθεια και η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Τέλος ανέφερε ότι η παράταξη είναι κατά επενδύσεων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, αλλά αντίθετα είναι υπέρ των επενδύσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και έχουν αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία όπως το νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» “δεσμεύεται προς τους πολίτες της Πελοποννήσου, δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα της για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη Πελοπόννησο και μέσα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ