Παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού η εκδήλωση της Ελβετικής Πρεσβείας για τις προοπτικές μιας πιθανής επαναλειτουργίας του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε από την Ελβετική Πρεσβεία, στην Αθήνα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδήλωση στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές μιας πιθανής επαναλειτουργίας του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου .

Στη συνάντηση που έγινε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την ΕΛΛΕΤ, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Hellenic Train, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και των πολιτών.

Μαζί τους συμμετείχαν εμπειρογνώμονες σε θέματα σιδηροδρόμων και χωροταξίας από την Ελβετία, εκπρόσωποι της Ελβετικής βιομηχανίας και εκπρόσωποι των ορεινών σιδηροδρόμων της Ελβετίας (Rhaetian Railways), οι οποίοι συζήτησαν διάφορες πτυχές και προκλήσεις που συνδέονται με μια πιθανή ενεργοποίηση του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου.

Οι συμμετέχοντες, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, “αναγνώρισαν την μοναδική πολιτιστική και βιομηχανική προσφορά και τις δυνατότητες μιας πιθανής σταδιακής ενεργοποίησης του σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου για βιώσιμο τουρισμό, συνδέοντας τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία σε μια μεγάλη περιήγηση με τρένο. Επίσης, αναγνωρίστηκε η πιθανή συμβολή της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στις τοπικές επιβατικές μεταφορές, στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών και των οικισμών και στην αξιοποίηση βιώσιμων τεχνολογιών. Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης σκοπιμότητας για μια πιθανή επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ