Ποιές είναι και πού θα γίνουν ακριβώς οι παρεμβάσεις για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου;

Η «Ανάπλαση Ενιαίου Παραλιακού Μετώπου μεταξύ Κορίνθου & Λουτρακίου», ένα σημαντικό και πολύ καλό έργο, για το οποίο οι υπογραφές μπήκαν χθες στο Δημαρχείο Κορίνθου από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Ταγαρά , τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη και τον ανάδοχο του έργου , με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από τον “Δημόπρακτο” 25 μήνες, προβλέπει την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου και συγκεκριμμένα οι περιοχές που θα γίνουν παρεμβάσεις είναι:

Περιοχή 1η: Ανάπλαση σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ στο διατιθέμενο εύρος απαλλοτρίωσης

Περιοχή 2η: Περιοχή βυθιζόμενης γέφυρας Διόλκου – στρατοπέδου Σχολής Μηχανικού

Περιοχή 3η: Οδός Ποσειδώνος (πέρας στρατοπέδου – συμβολή οδού Αιγαίου)

Η συγκεκριμένη πρόταση προάγει τη χρήση ποδηλάτου, ως μέσο εξυπηρέτησης και μεταφοράς, παράλληλα με την οδική ασφάλεια, η οποία τέθηκε ως βασική παράμετρος σχεδιασμού, καθ’ ότι ο ποδηλάτης πρέπει να νιώθει ασφαλής και να υπάρχει κατάλληλη διαδρομή με μεγάλο μήκος.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου περιλαμβάνει σε όλο της το μήκος (πλην του τμήματος από το στρατόπεδο έως την οδό Αιγαίου) ποδηλατόδρομο αμφίδρομης κυκλοφορίας συνολικού μήκους 2,7 χλμ και μαζί με τον ΣΒΑΚ Κορίνθου από το τμήμα σιδηροδρομικού σταθμού, μήκος σχεδόν 3 χλμ.

Πέραν της κατασκευής ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, ένα τμήμα της οδού Ποσειδώνος πρόκειται να μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, ενώ ένα άλλο θα αναδιαμορφωθεί με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμια εκατέρωθεν, για να λειτουργήσει ως μεικτής χρήσης (μηχανοκίνητη κυκλοφορία και ποδήλατο).

Η ανάπλαση του Ενιαίου Παραλιακού Μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου, συνολικής έκτασης 5.696,50μ. υλοποιείται με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποσκοπεί στη σύνδεση των πόλεων της Κορίνθου και του Λουτρακίου, με όρους βιώσιμης κινητικότητας, μέσω ενός συνεκτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων.

Όπως επίσης τονίστηκε, η ανάπλαση θα γίνει με σύγχρονο σχεδιασμό, υλικά και τρόπους εφαρμογής, προκειμένου να οργανωθούν οι υπαίθριοι χώροι και χώροι πρασίνου με όρους βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και να διασφαλισθεί η πλήρης και ασφαλής πρόσβαση και των ΑμεΑ, βάσει σχετικής εκθέσεως που έχει ήδη εκπονηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ