Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για τα Κέντρα Κοινότητας . Τί δήλωσε ο Δημήτρης Πτωχός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 η 1η Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Πράξεων «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» και «Συγκρότηση Νέων Κέντρων Κοινότητας» στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» , στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.
Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου. Ακολούθησε εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλη Διαμαντόπουλου καθώς και παρουσίαση του προγράμματος από την προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υπεύθυνη της Πράξης «Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου», Δήμητρα Παπούλια.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Xωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, o Aντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, η Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι αυτών, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Πελοποννήσου καθώς και τα στελέχη της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης. Μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι του νομού μας, όπως οι Δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων , Βέλου – Βόχας, ο Γ. Τσάκωνας, εκπροσωπώντας τον Δήμο Κορινθίων κ.α 
Σκοπός της εν λόγω συνεδρίασης, όπως τονίζει η Περιφέρεια, ήταν η ανάδειξη της σημασίας της ενεργούς συμμετοχής της αυτοδιοίκησης στους μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας και συνοχής τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο καθώς και της διεύρυνσης των παροχών κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της αύξησης κοινωνικών δομών. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε πως για την επίτευξη μιας συνεκτικής κοινωνικής πολιτικής κρίνεται απαραίτητη η γόνιμη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την ένταξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Δημήτρης Πτωχός: «Βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες για όλους»

Ο Περιφερειάρχης κ. Πτωχός, ευχαριστώντας τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων για τη γόνιμη συζήτηση, εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτή η συνεργασία θα αποφέρει καρπούς τόσο στην κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά όσο και στην άσκηση μιας σύγχρονης καινοτόμου πολιτικής στα ευαίσθητα κοινωνικά δρώμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ