Προστασία στις ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας με νομοθεσία Νίκου Ταγαρά

Προστασία στις ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας μας, καθώς και τα είδη που φιλοξενούν θα παρέχει η νέα  Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Κορίνθιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Νίκος Ταγαράς, αφού « απλώνεται» «Δίχτυ προστασίας» για τα προστατευόμενα είδη και τους τύπους οικοτόπων της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός: «Με τη νέα Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται ενιαίες προδιαγραφές για τα σχέδια δράσης ειδών και τύπων οικοτόπων σε όλη την Επικράτεια, αναλαμβάνουμε – μετά από πολλά χρόνια –πρωτοβουλία, και:

Απλώνουμε δίχτυ προστασίας θεσπίζοντας ενιαίους κανόνες στα υπό κατάρτιση σχέδια δράσης που θα διέπουν τις περιοχές Natura της χώρας μας.». Και συνεχίζει: «Ακολουθούμε τις αρχές και τους κανόνες της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, της νέας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα καθώς και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για να προστατεύσουμε τις πιο ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας μας, καθώς και τα είδη που φιλοξενούν.

Προβλέπουμε τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, των παραγωγικών ομάδων και όλων των ενδιαφερόμενων μερών στο πλαίσιο τοπικών διαβουλεύσεων, έτσι ώστε το «δίχτυ προστασίας» να είναι ισχυροποιημένο με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και διαφάνεια.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ