Σε ένα εμβληματικό σχέδιο αντάξιο της ιστορίας της Αρχαίας Κορίνθου προχωρούν Δήμος Κορινθίων – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας– Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών

«Σχεδιάζουμε τη Νέα «Αρχαία Κόρινθο»

Ο παραπάνω τίτλος  σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό και εμβληματικό έργο, αντάξιο της ιστορίας της Αρχαίας Κορίνθου και σε αυτό θέλουν να προχωρούν από κοινού, για την ανάδειξης της  περιοχής, ο Δήμος Κορινθίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και η Αμερικανική Σχολή. Όπως αναφέρει σήμερα ο δήμος: “Με συντεταγμένα βήματα, κοινή στόχευση και υλοποίηση ενεργειών, προσφέρουμε στην πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου Κορινθίων την αναγνωρισιμότητα του Αρχαιολογικού χώρου, την αύξηση της επισκεψιμότητας, κυρίως όμως την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με τον οικισμό σ’ ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, μοναδική εμπειρία για επισκέπτες και κατοίκους.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο δημαρχείο της Κορίνθου, παρουσία του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Παναγιώτας Κασίμη, του Διευθυντή των Ανασκαφών Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής, Chris Pfaff και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας, κ.Ιουλίας Τζώνου, του Οικονομικού Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής κ.Παντελή Πάνου, της κ.Νανοπούλου και των συνεργατών της εκ του μελετητικού γραφείου «Παπαγιάννης και συνεργάτες», του Αντιδημάρχου Τ.Υ κ.Γιώργου Πούρου, των Ειδικών συνεργατών του Δημάρχου Κορινθίων σε θέματα πολεοδομίας και τεχνικών έργων κ.Γιώργου Παπασταμόπουλου και κ.Σιλένας Σκόνδρα, σχεδιάζει και δημιουργεί «μια νέα ζωή για την Αρχαία Κόρινθο» εντάσσοντας την στο νέο χάρτη ανάπτυξης.

* Νέα τοπογραφικά

* Νέο μουσείο στην περιοχή του σημερινού Ξένια το οποίο θα κατεδαφιστεί

* Συνολική ανάπλαση του χώρου καθώς επίσης και * Διαδρομές ενοποίησης του Αρχαιολογικού χώρου με το Ωδείο, το Θέατρο, το Γυμνάσιο, τα Λουτρά της Αφροδίτης και τον οικισμό, είναι τα κύρια στοιχεία της μελέτης.

Στην σύσκεψη παρουσίασης υπήρξε συμφωνία των τριών φορέων επί των βασικών προτάσεων της μελέτης, διεκπεραιώθηκαν ζητήματα που θα επιτρέψουν στις διαδικασίες να ολοκληρωθούν γρήγορα και εντός των προθεσμιών ενώ κατεγράφη η πεποίθηση ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

«Με τολμηρές αποφάσεις και σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Αμερικανική Σχολή, τους μελετητές και τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια,

✔️Αναμορφώνουμε

✔️Αναδεικνύουμε και

✔️Αξιοποιούμε την Αρχαία Κόρινθο

Ως δημοτική αρχή γνωρίζουμε την αξία και την δυνατότητα της Αρχαίας Κορίνθου, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου επιτελούμε το καθήκον μας στην κληρονομιά των προγόνων μας, κυρίως όμως στο μέλλον που, αξιοποιώντας την, διαγράφεται λαμπρό» δήλωσε ο Δήμαρχος με το πέρας της σύσκεψης. Η Αρχαία Κόρινθος συμβολίζει την συνέχεια των πολιτισμών και των θρησκειών. Το έργο έρχεται να συνδέσει αρμονικά τον Αρχαιολογικό χώρο με τον οικισμό και να αλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων. Να την αναβαθμίσει, να την μετατρέψει σε εμπειρία. Να παρουσιάσει εν τέλει στον κόσμο μια νέα Αρχαία Κόρινθο όπου κάθε βήμα της θα είναι και ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Μια εμπειρία μοναδική. Να σχεδιάσει ουσιαστικά και να διαμορφώσει μια ΝΕΑ ΖΩΗ! Η μελέτη αναμένεται να παρουσιαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου προκειμένου να λάβει την έγκριση του.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ