Σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στα Χανιά

φωτο: in.gr

Στην οικία του στα Χανιά υποδέχτηκε χθες το απόγευμα τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν , ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  και αντάλλαξε απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Η Ελλάδα, ως συνεπής και αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί»,  φέρεται να δήλωσε ο φιλοξενούμενος Υπουργός μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

‘Οπως αναφέρουν τα Μ.Μ.Ε, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και επιβεβαιώθηκε ότι στο πλαίσιο του «εξαιρετικού» τους επιπέδου, «θα υπάρξουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα περαιτέρω θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και για τους κινδύνους επέκτασης της κρίσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ επανέλαβε την ανάγκη απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και υπογράμμισε ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική, στη βάση της λύσης των δύο κρατών σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν, επίσης, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή.

Συζητήθηκε ακόμη η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ