Σε τρία στάδια η επαναλειτουργία των σχολείων -“Όλα θα εξαρτηθούν απο το τί θα εισηγηθούν οι Λοιμοξιωλόγοι” απαντά η Νίκη Κεραμέως

Το κλείσιμο των σχολείων ήταν μια δύσκολη επιλογή για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας (για να μειωθούν οι μετακινήσεις) και κρίθηκε ως η καλύτερη λύση για τα μαθήματα η τηλεκπαίδευση

Τι θα γίνει όμως μετά τις 30 Νοεμβρίου ; Σύμφωνα  με δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας , σε τρία στάδια θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες της χώρας, μόλις επιτραπεί από την εξέλιξη της πανδημίας και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

«Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», είπε , προσθέτοντας ωστόσο ότι ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Ant1 ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ