Στις 30 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης

ÓõíÜíôçóç ôçò ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò Êáôåñßíáò Ðáíáãïðïýëïõ ìå ôïí Áíôéðñüåäñï ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò Ìáñãáñßôç Ó÷ïéíÜ, ôçí ÐáñáóêåõÞ 11 Óåðôåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρα και συζήτησαν το μείζον θέμα του μεταναστευτικού . Η κα Σακελλαροπούλου είπε χαρακτηριστικά:  «Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος, πολύ μεγαλύτερο από ό,τι της αναλογούσε και ιδίως κάποια συγκεκριμένα νησιά» και προσέθεσε ότι η Λέσβος είναι το πιο ακραίο παράδειγμα. Χαιρέτισε την άμεση κίνηση που έγινε για τα ασυνόδευτα παιδιά και σημείωσε ότι «αυτό πρέπει να επιταθεί γιατί το πιο τραγικό κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι οι ανήλικοι και οι ευάλωτες ομάδες». Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση εκεί είχε αφεθεί για πάρα πολύ καιρό από όλους.

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς ευχαρίστησε την Ελληνική Δημοκρατία για τις Τιτάνιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν αυτές τις τελευταίες μέρες για να αντιμετωπιστεί η τραγωδία και σημείωσε ότι χάρη στην ανταπόκριση των Αρχών αποφεύχθηκαν τουλάχιστον τα χειρότερα. Δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι στις 30 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου κι αυτή τη φορά ελπίζω να τα καταφέρουμε, γιατί, όπως είπα και χθες, η Μόρια θα είναι εδώ να μας θυμίζει όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε στην Ευρώπη». Πρόσθεσε και κάτι επίσης σημαντικό: πως «η Επιτροπή στηρίζει με μεγάλους, ανθρώπινους και υλικούς, πόρους την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών σίτισης και στέγασης αυτών που έμειναν από τη μια ημέρα στην άλλη χωρίς τίποτε». «…η οριστική λύση σε αυτά τα φαινόμενα είναι μόνο μια νέα, συνεκτική, ολιστική ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο.» «Και ίσως είναι και το μόνο καλό από αυτήν την τραγωδία ότι ευαισθητοποιείται η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την ανάγκη μιας λύσης»  είπε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ