Στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου για 3 Κυριακές της Άνοιξης “Βιωματικό Εργαστήριο Κοινωνιοδράματος”!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας φιλοξενεί το “Βιωματικό Εργαστήριο Κοινωνιοδράματος” για 3 Κυριακές της Άνοιξης, στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει για την ενδιαφέρουσα αυτή πολιτιστική εκδήλωση:

“Το Κοινωνιόδραμα αποτελεί έναν τρόπο μελέτης, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση των κοινωνικών συστημάτων και δυνάμεων/δυναμικών, τα οποία μορφοποιούν τις ζωές μας, σε ατομικό και συλλογικό/κοινωνικό επίπεδο (1).

Ως μέθοδος προτάθηκε από τον ψυχίατρο J.L. Moreno (όπως και το Ψυχόδραμα) και καλεί τα μέλη μιας ομάδας να αναζητήσουν δημιουργικά απαντήσεις, νέους τρόπους συνέργειας και δράσης στα ερωτήματα τα οποία αφορούν άλλοτε τους κοινωνικούς τους ρόλους/ταυτότητες, άλλοτε τις κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν, άλλοτε τα γεγονότα τα οποία εμφυσούν τις ζωές τους.

Έχοντας κοινά πεδία αισθητικής με το Θέατρο του Καταπιεσμένου, το Θέατρο του Μπρεχτ, το Φτωχό ή/και το Ανθρωπολογικό Θέατρο και κυρίως με το Αρχαίο Δράμα, το Κοινωνιόδραμα εμπνέει και συνοδεύει την ομάδα σε θεατρικά παιχνίδια -ασκήσεις, στο ‘’ανέβασμα’’ στην κοινωνιοδραματική σκηνή αυτοσχέδιων θεατρικών πράξεων με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλούτου θεάσεων και εμπειριών.

Η Αρχαία Κόρινθος, το Μουσείο, ο Αρχαιολογικός Χώρος έχουν να διηγηθούν πλήθος ιστοριών από τα παλιά, δίνοντας το έναυσμα να συναντήσουμε το παρόν και το μέλλον.

Συντονίζει ο Δημήτρης Καράγιωργας Ψυχίατρος π&ε – Ψυχοθεραπευτής

Πληροφορίες

Συμμετοχή: Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και προϋποθέτει τη δέσμευση τους ώστε οι συμμετέχοντες/σες να είναι παρόντες/σες και τις 3 ακόλουθες ημερομηνίες:

Κυριακή 24 Μάρτη

Κυριακή 28 Απρίλη

Κυριακή 12 Μάη

Ώρες εργαστηρίου: 10:00-14:00

Αριθμός συμμετεχόντων: 20

Που: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Κορίνθου

Επικοινωνία / Εγγραφές: 697 5685830

Κόστος: –

Με τη στήριξη των:

Κέντρο Ελληνικού Ψυχοδράματος & Κοινωνιοδράματος

Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Θεάτρου και Θεραπείας (υπό ίδρυση)”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ