Συνταγή για γαλατόπιτα από την Πελοπόννησο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Ποσότητα: 4 άτομα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

1000 ml γάλα

120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

160 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κάψουλα βανιλλίνη

20ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα

Επιπλέον χρειαζόμαστε

6 φύλλα κρούστας

40ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

5 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη

1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ¾ από το γάλα να ζεσταθεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα 2 αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το υπόλοιπο γάλα.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα το σιμιγδάλι και το μείγμα με τα αυγά.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε 20ml ελαιόλαδο.
  5. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και την κανέλα.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο , ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα επάνω από το τελευταίο φύλλο, τυλίγουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  8. Χτυπάμε το αυγό με λίγη κανελοζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.

Γλυκιά γαλατόπιτα από την Πελοπόννησο με ελαιόλαδο

-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χειροποίητα χωριάτικα φύλλα αντί για φύλλα κρούστας

-Χρησιμοποιηούμε είτε αγελαδινό είτε κατσικίσιο γάλα

πηγή: www. funkycook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here