Σύσκεψη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2024 – Τί πιστώσεις θα υπάρξουν

φωτο αρχείου

Σύσκεψη συγκάλεσε χθες ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με τους διευθυντές Διοικητικού και Τεχνικών Έργων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, με αντικείμενο την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2024.

Στη σύσκεψη, όσον αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα, τονίστηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι θα εγγραφούν πιστώσεις για α) την ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων που χρηματοδοτούνται μέσω των ΚΑΠ ή από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, β) την συντήρηση των υποδομών, όπως τα κτήρια της Περιφέρειας σε κάθε Π.Ε., γ) τον καθαρισμό των πρανών στο οδικό δίκτυο -από φυτική γη, καθώς η συλλογή απορριμμάτων σε αυτό, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, αποτελεί από  το 2024 αρμοδιότητα των δήμων όσον αφορά στα εντός των διοικητικών τους ορίων τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, δ) την προμήθεια αλατιού για τους χειμερινούς μήνες, ε) την συντήρηση με ταπητίδια καθώς και την οριζόντια και κάθετη σήμανση του οδικού δικτύου, όπως αναφέρει η Περιφέρεια.

Επιπλέον, από τον Περιφερειάρχη επισημάνθηκε ότι θα εγγραφούν πιστώσεις για νέα έργα, ανάλογα με τις ανάγκες στην κάθε Π.Ε., με προτεραιότητα τα υδραυλικά έργα.

Ακόμα, ο Π. Νίκας είπε ότι η κάθε Π.Ε. θα εγγραφούν στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2024 οι προγραμματικές συμβάσεις για τις οποίες υπάρχει υποχρέωση συνέχισής τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι προγραμματικές για το σύνολο των τουριστικών infokiosks της Περιφέρειας σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία που θα εγγραφούν στο τεχνικό πρόγραμμα των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Εξ άλλου, θα ενταχθούν και οι προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν σε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, μεταξύ των οποίων η σχολή υφαντουργίας στο Γεράκι, το Αρχείο Τσακωνιάς στη Νότια Κυνουρία, οι πολιτιστικές δράσεις στους Δήμους Βέλου – Βόχας και Μονεμβασίας κ.α.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε πως η κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα πρέπει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού για το 2024, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να έχουν συζητηθεί και εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, ο νόμος επιβάλλει να μην μείνουν οι Περιφέρειες χωρίς προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι καθώς δίνεται η δυνατότητα πολλαπλών τροποποιήσεων του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα ζήτημα για τη νέα περιφερειακή Αρχή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ