Το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «είναι γεγονός!”

Το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου , που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Μαΐου  στο δημοτικό θέατρο της πόλης και για το οποίο δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο, αναμένεται να “ανεβάσει τον πήχη” του πολιτισμού στον Δήμο μα ςκαι ολόκληρο το νομό. Για την φετινή διοργάνωση μίλησαν ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου .

Το Διεθνές Φεστιβάλ θα έχει κάθε χρόνο διαφορετική θεματική.

Φέτος διατηρεί τη θεματική του 2023 «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» λόγω και της επισημοποίησης της πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου. Έχουν κληθεί από την Ελλάδα οι Δήμοι Κερκυραίων και διαποντίων νήσων, Λευκάδας, Αρταίων, Ακτίου – Βόνιτσας, Ναυπακτίας και Νέας Προποντίδας, ενώ από το εξωτερικό οι Δήμοι/περιοχές Συρακουσών (Ιταλία), Φιέρι (Αλβανία) και Δυρράχιο (Αλβανία).

Έτσι το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου απευθύνεται και πάλι στους Δήμους/Πόλεις που υπήρξαν αποικίες της Κορίνθου κατά την Αρχαιότητα και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό θεατρικές ομάδες από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα-Σχολεία/Ακαδημίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων και των εν λόγω πόλεων-αποικιών, όπως αυτά εξειδικεύονται στον Κανονισμό του Φεστιβάλ και στις επιστολές/προσκλήσεις που έχουν ήδη αποσταλεί.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Δικτύου Πόλεων: «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» με προσκεκλημένους του κ.κ. Δημάρχους και Αντιπροσωπείες των Δήμων-Αποικιών της Κορίνθου κατά την Αρχαιότητα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, που από την πρώτη στιγμή συνέβαλε καθοριστικά με το κύρος και την τεχνογνωσία του στην επιτυχία του νέου θεσμού, ενώ η συμμετοχή των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ