Τροπολογία στη Βουλή κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της διαδικασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31/12/2020

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, Έφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Γκιόλας, Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέκος Φλαμπουράρης, που κατέθεσαν την τροπολογία , η οποία αφορά στους οφειλέτες που έχουν υποθηκευμένο ακίνητο που νοείται ως κύρια κατοικία και χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση των στεγαστικών τους αναγκών. Έτσι, προβλέπεται «πάγωμα» των διαδικασιών και των σχετικών μέσων που στοχεύουν σε οφειλέτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους με ρήτρα ακίνητο που αξιοποιούν ως κύρια ή πρώτη κατοικία.

Σε δηλώσεις τους οι Βουλευτές, όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση του συντοπίτη μας Βουλευτή Γιώργου Ψυχογιού,  αναφέρουν : «Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση σήμερα καθίσταται περισσότερο από αναγκαία, αφού η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ως συνεπεία αυτής η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση και χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα πρόθυρα οικονομικής ασφυξίας». «Είναι απαραίτητο να υπάρξει μέριμνα και ένα πλέγμα ρυθμίσεων προκειμένου να καλυφθεί το θεσμικό κενό που υπάρχει σήμερα σχετικά με την προστασία της κύριας κατοικίας. Το θεσμικό αυτό κενό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνεται μόνο στις προθέσεις των Τραπεζών και των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ