Τυροπιτάκια με Γιαούρτι και Τυρί Gouda

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Ποσότητα: 20 κομμάτια

Υλικά

– 200 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες

– 300 γρ. NOYNOY Gouda

– 350 γρ. αλεύρι φαρίνα

– 2 αυγά + 1 κρόκο

– 50 ml. ελαιόλαδο

– ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

– ½ κ.γ. αλάτι

– Σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τ΄αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.

Πλάθουμε 20-25 τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλά, τ΄ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και τ΄αλείφουμε με τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175ο C για 25 λεπτά.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Για να φτιάξουμε με τη ζύμη για την τάρτα με τυρί ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς να προσθέσουμε το τυρί, ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε μια ταρτιέρα.

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε σ΄ ένα μπωλ 300 γρ. NOYNOY Gouda τριμμένο, 2 αυγά, 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και λίγο μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις.

– Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό, επίσης ταιριάζει και μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι

– Αν θέλουμε πιο τριφτό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μαλακό αλεύρι.

www. funkycook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here