Φωτιά στην Βαρυμπόμπη:  Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Τεράστα πυροσβεστική δύναμη -Τι φοβάται  για την σημερινή ημέρα η Πυροσβεστική

Θλίψη και απογοήτευση εκτός από την απόλυτη καταστροφή,  για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη που συνέχισε να καίει με αναζωπυρώσεις όλη τη νύχτα και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μια άνιση μάχη με τις φλόγες, από χθες το μεσημέρι που ξέσπασε αυτή η μεγάλη φωτιά.

Η φωτιά πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και τους Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές, κινούμενη σε τρία μέτωπα.  Η πυρκαγιά έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με εντολή του κράτους.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου, με τις φλόγες να απειλούν τον οικισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εικόνα σε αυτό το μέτωπο είναι καλύτερη.

Από το πρωϊ και όταν το φως ήταν αρκετό στην προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά συνδράμουν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.  Πάντως, πηγές από την Πυροσβεστική κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή ημέρα, διαμηνύοντας πως, ναι μεν μπορεί να μην υπάρχουν φλόγες σε κάποιο σημείο, αλλά το θερμικό φορτίο είναι τέτοιο που μπορεί να «φουντώσει» ανά πάσα στιγμή η φωτιά, όπως αναφέρει το in.gr .

Ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη, Φλόγα και Ανω Βαρυμπόμπη, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους Θρακομακεδόνες, το Ολυμπιακό Χωριό και μέρους του Κρυονερίου.

Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων  δηλαδή: 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 150 οχήματα.

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Η μάχη συνεχίζεται….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ