Χρίστος Δήμας: “Θέλουμε η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πεδίο διεθνώς όπως είναι οι βιοεπιστήμες»

«Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να εξελιχθεί σε κόμβο βιοτεχνολογίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας από τη συμπρωτεύουσα όπου βρέθηκε σήμερα το πρωϊ.

Ο κος Δήμας μίλησε στο διεθνές συνέδριο Biotechnologia” που γίνεται φέτος στην Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται απο το “Fondation Sante”, συμμετέχουν σχεδόν 100 κορυφαίοι επιστήμονες, κυρίως από τις ΗΠΑ και συζητούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των βιοεπιστημών.

Εκεί  ο κος Δήμας παρουσίασε την πολιτική και τους στόχους της Ελλάδας στην έρευνα και καινοτομία και την δυναμική των ερευνητικών κέντρων & Πανεπιστημίων της χώρας. Και ο κος Δήμας αναφέρε ακόμη: « Οι επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι πολύ σημαντικές και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες εγχώριες και ξένες επενδύσεις.

Η έρευνα που διεξάγεται από τους επιστήμονες μας στα Ερευνητικά Κέντρα και τα Πανεπιστήμια της χώρας, σε συνδυασμό με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους τεχνοβλαστούς (spin-off), την δημιουργία Συνεργατικών Σχηματισμών, Κέντρων Ικανοτήτων, Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και την διαδραστικότητα του οικοσυστήματος καινοτομίας αξιοποιούνται ολοένα και περισσότερο.

Θέλουμε η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πεδίο διεθνώς όπως είναι οι βιοεπιστήμες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ