Χωρίς να προσκομίσουν φορολογική & ασφαλιστική ενημερότητα θα εισπράττουν τις ενισχύσεις οι αγρότες λόγω Covid-19

Ακατάσχετες και αφορολόγητες  θα είναι οι ενισχύσεις Covid-19 που λαμβάνουν οι πληγέντες Έλληνες αγρότες. Αυτό ορίζει σχετική διάταξη που ετοιμάζει  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως διαβάζουμε στο in.gr , ότι με την προτεινόμενη διάταξη οι δικαιούχοι παραγωγοί που αποδεδειγμένα υπέστησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στον πρωτογενή τομέα θα εισπράττουν απρόσκοπτα τις ενισχύσεις, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Όπως διαβάζουμε « Εφεξής, οι συγκεκριμένες ενισχύσεις καθίστανται αφορολόγητες, ανεκχώρητες, ακατάσχετες και δεν συμψηφίζονται έναντι βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπά τους, ασφαλιστικά ταμεία και πιστωτικά ιδρύματα. Παράλληλα, δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.»

 Η διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί, με τη μορφή του κατεπείγοντος, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής,  αύριο Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ