΄Ενα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο για να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα του τόπου μας έχει βάλει στόχο ο Δημήτρης Πτωχός

«Σχεδιάζουμε ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, με “ραχοκοκαλιά” το περιβάλλον, τον πρωτογενή  τομέα και όλες τις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί δημιουργούμε ενιαία ταυτότητα για την Περιφέρειά μας. Να κάνουμε την Πελοπόννησο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Με ένα ολοκληρωμένο πενταετές σχέδιο προώθησης branding για τα προϊόντα και τον τουρισμό μας», σημείωσε  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός κατά την χθεσινοβραδινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κόρινθο. 

«Καταβάλλουμε προκαταβολικά όλες τις επιδοτήσεις στα πρότυπα προγραμμάτων Ευρωπαϊκή Ένωσης. Έτσι θα δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις εργασίας. Έτσι θα δημιουργήσουμε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Έτσι θα κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ. Έτσι θα πάει η Πελοπόννησος μπροστά και μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μαζί εκσυγχρονιζόμαστε. Ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις εντάσσουμε όλες στο gov.gr και καταργούμε τα ανταποδοτικά τέλη όπου αυτό είναι εφικτό. Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές και επενδύουμε στην τεχνολογία. Ενισχύουμε την οδική ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας. Αναβαθμίζουμε τις τηλεπικοινωνίες παντού, με ενίσχυση της ευρυζωνικότητας και των δικτύων», υπογράμμισε ο κ. Πτωχός.

«Μαζί προνοούμε και εκπονούμε νέο σχέδιο διαχείρισης υδάτινων πόρων. Στόχος μας μέχρι το 2028 να μη χάνουμε ούτε μια σταγόνα βρόχινου νερού. Μαζί προετοιμαζόμαστε, γιατί η κλιματική κρίση δεν περιμένει. Θέτουμε σε λειτουργία το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, ένα έργο που ήδη βρίσκεται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δημιουργούμε Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης. Ιδρύουμε Σύνδεσμο Προστασίας Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή και των 26 Δήμων μας, στα πρότυπα του ΣΠΑΥ της Αττικής Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα “Πελοπόννησος Net Zero 2040”», είπε ακόμη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ