Τί είπε για τους παραγωγούς της Κορινθίας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η πολιτεία θα στηρίξει τους παραγωγούς – Ταχύτατη εκταμίευση αποζημιώσεων

Πριν φθάσει την Κόρινθο και μιλήσει στην Δημοτική Πινακοθήκη , ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αμπελώνα στο χωριό Κρυονέρι, ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, όπου αναφέρθηκε στις πρόνοιες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των πληγέντων παραγωγών. Είπε συγκεκριμμένα: 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η ελληνική πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των παραγωγών που δοκιμάστηκαν για ακόμα μία χρονιά από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ως προς τις βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ταχύτατη εκταμίευση των σχετικών αποζημιώσεων».

«Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν, και θα καταβληθούν επειδή η κυβέρνηση στηρίζει τον ΕΛΓΑ πέρα και πάνω από τις δικές του οικονομικές δυνατότητες. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι πήγαινε πριν από τέσσερα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο βλέπετε πώς συνδέεται η απόδοση της οικονομίας, η επενδυτική βαθμίδα την οποία ακούτε και λέτε τώρα “πολύ ωραία, εμένα τι διαφορά κάνει αυτό στη δική μου καθημερινότητα;”. Η διαφορά την οποία κάνει είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει σήμερα τη δυνατότητα, τις δημοσιονομικές αντοχές, να στηρίζει τον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να μπορούμε να αποζημιώνουμε τους παραγωγούς μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προσαρμογής της αγροτικής δραστηριότητας στις νέες συνθήκες που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. «Κάτι έχει αλλάξει στο κλίμα. Και αυτό το οποίο έχει αλλάξει πρέπει να είναι αντικείμενο μελέτης και πρέπει να είναι αντικείμενο και ενδεχομένως πιο δραστικών παρεμβάσεων, που φτάνουν μέχρι και τις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών για να μπορούν οι ειδικοί να μας υποδείξουν, στις νέες κλιματολογικές συνθήκες, ποιες είναι εκείνες οι παραγωγές οι οποίες θα ευδοκιμούν και θα σας δώσουν το καλύτερο δυνατό εισόδημα», είπε.

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πολύ στον πρωτογενή τομέα, πιστεύει στη δύναμη του Έλληνα αγρότη, πιστεύει κυρίως στα νέα παιδιά τα οποία θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους, στη γη τους να καλλιεργούν, να παράγουν τα εξαιρετικά προϊόντα τα οποία πάντα παρήγαγε η Κορινθιακή γη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ