Άλλη μια εφιαλτική νύχτα πέρασε  η Αττική – Νέα μήνυμα τις πρωϊνές ώρες για εκκενώσεις οικισμών

φωτο αρχείου

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα πέρασε  η Αττική. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και συνεχίζεται μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η καταστροφή.

Η φωτιά συνεχίζει στην Πάρνηθα, τον Άγιο Στέφανο και στην Μαλακάσα, ενώ προβλέπεται μια ακόμα πιο δύσκολη μέρα, λόγω των ανέμων . Δυστυχώς δεν προβλέπεται βροχή  για την Αττική παρά μόνο στην βόρεια Ελλάδα.

Οι φλόγες πέρασαν και από τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη, όπου  έχουν κάψει σπίτια, ενώ οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έδωσαν τιτάνια μάχη για να ανακόψουν την πορεία της, αλλά δεν κατάφεραν να την ελέγξουν.

Να θυμίσουμε ότι οι φλόγες πήδησαν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και κατευθύνθηκε  προς Μαλακάσα, ενώ σε ένα  τρίτο μέτωπο προς Άγιο Στέφανο είναι επίσης σε πλήρη εξέλιξη στις άκρες του οικισμού και έχει κάψει σπίτια στο Πευκόφυτο και στον οικισμό Ποντίων, ενώ συνεχίζει να κινείται περιμετρικά της Λίμνης του Μαραθώνα, επίσης αργά αλλά σταθερά.

Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ