Άμαξα για τελετές , παρελάσεις και πομπές ήρθε στο φως κοντά στα τείχη της Αρχαίας Πομπηίας!

Η Αρχαία ιστορία της Ιταλίας δεν σταματά να μας εκπλήσσει , μέσα από τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης. Ένα σχεδόν τέλεια διατηρημένο τετράτροχο άρμα, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από ορείχαλκο και κασσίτερο, βρέθηκε κοντά στους στάβλους μιας αρχαίας έπαυλης στην Τσίβιτα Τζουλιάνα, περίπου 700 μέτρα από τα τείχη της αρχαίας Πομπηίας.

Όπως διαβάζουμε στα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, ο Μάσιμο Οζάνα, ο απερχόμενος διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, δήλωσε ότι η άμαξα ήταν η πρώτη του είδους της που ανακαλύφθηκε στην περιοχή, όπου μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί οχήματα που χρησιμοποιούνταν για εργασίες και μεταφορές αλλά όχι για τελετές όπως αυτό. Πρόκειται για μια εκπληκτική ανακάλυψη, η οποία εξελίσσει την αντίληψή μας για τον αρχαίο κόσμο”, δήλωσε ο Οζάνα και πρόσθεσε ότι το άρμα θα “χρησιμοποιούνταν σε εορταστικές εκδηλώσεις της κοινότητας όπως παρελάσεις και πομπές”. Το υπουργείο Πολιτισμού το χαρακτήρισε “ένα μοναδικό εύρημα, χωρίς προηγούμενο στην Ιταλία”.

Η Πομπηία, θυμίζουμε πως θάφτηκε κάτω από την λάβα του Βεζούβιου, όταν το εκπληκτικό ηφαίστειο εξερράγη το  79 μ.Χ. Τότε είχε περίπου 13.000 κατοίκους Σχεδόν τα δύο τρία της αρχαίας πόλης έχουν έρθει στο φως από την αρχαιολογική έρευνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ