Έκθεση ζωγραφικής, χορός, συναυλία και 2 εξαιρετικές ταινίες στην αποψινή πρεμιέρα του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου

Με χορό, συναυλία, έκθεση ζωγραφικής και 2 εξαιρετικές ταινίες τεκμηρίωσης ξεκινά απόψε το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ  στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου με είσοδο ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας, όπως έχει ανακοινωθεί, έχει ως εξής:

18:00

Έναρξη του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ 

Συμμετοχή της ομάδας Dance Team Chalkias του Κ.Ε.Π.Α.Π. /

Χαιρετισμοί / Greetings

18:30

Εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής “ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ” – Ζωγραφίζουν μέλη από το “Αλκυονίδες” Σωματείο Λόγου και Τέχνης και τον Σύλλογο Γυναικών Αγίων Θεοδώρων

19:00

Κονσέρτο με τον βραβευμένο πιανίστα Romano Crivic, συνθέτη της μουσικής της ταινίας “The Last Violin” -σκηνοθεσία Carla Thackrah-, και την βιρτουόζα βιολίστρια Alexandra (Allie) Osborne που θα παίξει με το τελευταίο βιολί που έφτιαξε ο τεχνίτης Χαράλαμπος Βατυλιώτης, μετανάστης στην Αυστραλία, και είναι το βιολί που εμφανίζεται στην ταινία .

Η Alexandra Osborne είναι απόφοιτος του Julliard School και του Curtis Institute of Music στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ήταν επίσης Αναπλ. Διευθύντρια της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας στην Ουάσιγκτον, DC. Ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ, έπαιζε τακτικά με την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, τη Συμφωνική του Πίτσμπουργκ, την Ορχήστρα Δωματίου της Φιλαδέλφειας και τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης.

Πρόσφατα επέστρεψε στην Αυστραλία για να εμφανιστεί ως Guest Concertmaster των Συμφωνικών Ορχηστρών της Αδελαΐδας και του Κουίνσλαντ και της Όπερας Αυστραλίας, σε περιοδείες με την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου, το Ensemble Offspring, την Αυστραλιανή Παγκόσμια Ορχήστρα, το Αυστραλιανό Κουαρτέτο Πιάνου και το Αυστραλιανό Κουαρτέτο Εγχόρδων. Πλέον έχει αναλάβει τη θέση της Αναπλ. Διευθύντριας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σίδνεϊ.

Ο Romano Crivici είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συνθέτες και ερμηνευτές της Αυστραλίας (βιολί και πιάνο). Ο Crivici, πρώην μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σίδνεϊ και του Κουαρτέτου Εγχόρδων της Νέας Αγγλίας, έχει επίσης εργαστεί ευρέως ως πιανίστας, επαναλήπτης και μαέστρος.

Εργάστηκε ως συνθέτης, μαέστρος και βιολονίστας με το συγκρότημα του Elektra String Quartet και, διηύθυνε στο πιάνο, το ECU (Elektra Collective Unconscious), για το οποίο είναι ευρύτερα γνωστός, έχοντας περιοδεύσει σε Ευρώπη και Νότια Αμερική και ηχογράφησε πέντε άλμπουμ. με αυτά τα σύνολα. Τα πιο πρόσφατα έργα του είναι η ηχογράφηση των Κουαρτέτων Εγχόρδων του 4 & 5, με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Elektra, που κυκλοφόρησε στο ABC Classics, και η μουσική για την ταινία The Last Violin. /

19:30

D F WC The Last Violin – Carla Thackrah, Αυστραλία/Australia, 2023, 75’ Q+A

Trailer: https://youtu.be/dkJhxmhFL74

Σύνοψη: Ο καλύτερος, εν ζωή, κατασκευαστής βιολιών της Αυστραλίας, ο Χαράλαμπος Βατυλιώτης, καλείται να φτιάξει ένα τελευταίο βιολί για τον φίλο του, εδώ και 48 χρόνια, Ρομάνο Κρίβιτσι. Η τρυφερή διαδικασία κατασκευής χειροποίητων μουσικών οργάνων, η ομορφιά της δυνατής φιλίας και η γοητευτική μουσική είναι το κλειδί της ζωής, όχι μόνο για τους πρωταγωνιστές, αλλά και για την κοινωνία. /

21:30

D F My People – Anna Rezan, Ελλάδα, 2022, 90’

Trailer: https://youtu.be/f97um8p-I64

Σύνοψη: Η ανείπωτη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων κατά την περίοδο του Ολοκαυτώματος, η Εθνική Αντίσταση, η Κατοχή, ο ρόλος του χριστιανικού κλήρου… Κι ένας ύμνος στην ενότητα, την αγάπη και το θάρρος, όπως αυτά φανερώνονται από μια νεαρή γυναίκα στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την ιστορία της Ελληνοεβραϊκής της οικογένειας.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ