Αποκλειστική δήλωση της Λαμπαδηδρόμου – Πρωταθλήτριας Τζένης Παπαδημάτου : “Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα και την πόλη μου, την Κόρινθο….”

Είναι Φιλόλογος, Καθηγήτρια στο «Αριστοτέλειο» Εκπαιδευτήριο και παράλληλα Πρωταθλήτρια του Στίβου – δρομέας στα 3.000 μέτρα στίπλ και σε άλλες μεσαίες αποστάσεις – καθώς και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Καταφέρνει να συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία και το λειτούργημα της καθηγήτριας σε Ελληνικό σχολείο και τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, οπότε δεν θα μπορούσε να μην επιλεγεί ως Λαμπαδηδρόμος στην υποδοχή και την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας  απόψε στην Κόρινθο, στη διαδρομή της από την Ελλάδα στο Παρίσι όπου θα διεξαχθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Είναι η κα Τζένη Παπαδημάτου, Πρωταθλήτρια του Συλλόγου «Ποσειδών Λουτρακίου», με σημαντικές διακρίσεις στο άθλημα με το οποίο ασχολείται. Μιλήσαμε μαζί της και της ζητήσαμε να μάς πει , αποκλειστικά, πώς νιώθει για το γεγονός ότι θα συμμετάσχει στη λαμπαδηδρομία αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας να συνδυάζει την πολύ απαιτητική εργασία της φιλολόγου καθηγήτριας με το εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων που απαιτεί η ενασχόλησή της με τον στίβο σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας.

Ερ: Κυρία Παπαδημάτου, μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας στη λαμπαδηδρομία με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Απ: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή το γεγονός ότι θα συμμετέχω ως λαμπαδηδρόμος με την Ολυμπιακή Φλόγα στον δρόμο για το Παρίσι. Μεγάλη τιμή επίσης που η Φλόγα θα περάσει κι από την πόλη μου, στην οποία ζω και εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια της ζωής μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Χαίρομαι πάρα πολύ που θα δουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης και γνωστοί μου και φίλοι μου αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί πίσω από τη Φλόγα κρύβεται κι ένας πολύ μεγάλος συμβολισμός, για την συμφιλίωση, την εκεχειρία που υπήρχε στο διάστημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο και χαίρομαι πραγματικά και που θα συμμετέχω και που θα είναι η πόλη μου σ’ όλο αυτό.

Σίγουρα, όσοι επελέγησαν έπρεπε να έχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και κάποιες συγκεκριμένες διακρίσεις στον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια έχω μια ανοδική πορεία στον αθλητισμό, είχα πάει σε αποστολή με την Εθνική Ομάδα, είχα συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οπότε όλα αυτά μου έδωσαν σίγουρα το εισιτήριο για να μπορέσω να είμαι σ’ αυτή τη λαμπαδηδρομία. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μου γιατί έχω προσπαθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και ανυπομονώ να γίνει αυτό το συμβάν.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και το Σύλλογό μου, τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, που με στηρίζει σε όλη αυτή την προσπάθεια και θα είναι εκεί να με δει να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα».

Ερ: Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο να μπορείτε να συνδυάζετε και την εργασία σας, η οποία είναι απαιτητική γιατί έχει να κάνει με τη διδασκαλία, σε παιδιά, σημαντικών μαθημάτων, με τον αθλητισμό σε επίπεδο υψηλό. Ποιο είναι το μυστικό γι’ αυτήν την επιτυχία;

Απ: «Σίγουρα, το μυστικό είναι ένας πολύ καλός προγραμματισμός. Η μέρα μου ξεκινάει πολύ πριν την εργασία μου, όπου κάνω την πρωινή μου προπόνηση. Μετά έχω την εργασία μου και αμέσως μετά κάνω την προπόνηση τη δεύτερη και συνεχίζω μέχρι το βράδυ πάλι με κάποια μαθήματα που έχω. Σίγουρα, είναι πάρα πολύ απαιτητικό το πρόγραμμά μου, έχει πολλές δυσκολίες όλο αυτό, γιατί η ξεκούρασή μου είναι λίγη έως ελάχιστη και επίσης ο χρόνος μου πολύ περιορισμένος. Αν ξεφύγω έστω και 10 λεπτά από κάτι δεν θα βγει το πρόγραμμά μου.

Αλλά, από την άλλη, μού δίνει τεράστια χαρά το γεγονός ότι μπορώ να εμπνεύσω τους μαθητές μου, ώστε να βάζουνε στόχους και να μην τα παρατάνε και πως όποιος άνθρωπος θέλει κάτι στη ζωή του θα βρει τον τρόπο και θα το πετύχει. Οπότε αυτό μού δίνει χαρά κι από τους μαθητές μου παίρνω πάρα πολλή θετική ενέργεια και πολλή ενέργεια να συνεχίζω.

Στήριξη έχω, όπως σάς είπα, από το Σύλλογό μου, τον “Ποσειδώνα” Λουτρακίου, και από τον εργασιακό μου χώρο – εργάζομαι στο «Αριστοτέλειο» Κορίνθου – οι οποίοι με στηρίζουν και με βοηθάνε και μου δίνουν το κίνητρο να συνεχίζω και να μην παρατήσω την προσπάθεια που κάνω».

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ