Έκπτωση 3%  (από 2% πέρσι) θα έχετε όσοι πληρώσετε εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος – Τί προβλέπεται για τα τεκμήρια διαβίωσης και για ποιούς

Το Υπουργείο Οικονομικών αύξησε κατά 1%  την έκπτωση για όσους φορολογούμενους αποφασίσουν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος μια και καλή . Συγκεκριμμένα προβλέπεται έκπτωση 3% σε όσους  πληρώσουν φέτος τον φόρο  , από 2% που ίσχυε πέρσι.

Πρώτο βήμα είναι  να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις και αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα , οπότε αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική   με καταληκτική ημερομηνία  την 31η Ιουλίου.

Όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέσα στον Αύγουστο δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι, αλλά θα πρέπει να καταβάλλουν διπλή δόση στο τέλος του μήνα (όπως και πέρυσι) και ο αριθμός των δόσεων θα είναι 8.

Μιλώντας  στο OPEN, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως συζητείται με τους θεσμούς -και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα- το θέμα του «παγώματος» των τεκμηρίων διαβίωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Δηλαδή για :

* Ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί, * Εργαζόμενους που είναι σε αναστολή, * Εργαζόμενους είναι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ», * Ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων έχουν «κουρευτεί» τα ενοίκια που εισπράττουν.

Εξετάζεται η μη προσμέτρηση των τεκμηρίων στον προσδιορισμό του φόρου, εφόσον όμως σε μια από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με το σύστημα των τεκμηρίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ