Ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη πανδημία εγκρίθηκε από την Ε.Ε

Ελληνικό πρόγραμμα 60 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κοροναϊού, εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .  Θα λάβει την μορφή επιχορηγήσεων που θα δοθούν άμεσα. Ο στόχος του μέτρου είναι να βοηθήσει στην εξασφάλιση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Όπως αναφέρουν τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Εκκίνησης «Elevate Greece», οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει σε θεματικούς τομείς συμβατούς με τη Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας για Έξυπνη Ειδίκευση (RIS3) της Ελλάδας.

Το μέτρο είναι ανοιχτό σε όλους τους τομείς, εκτός από τους τομείς της χρηματοδότησης, της πρωτογενούς γεωργίας, επλήγηστης αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Το ποσό της επιδότησης αντιστοιχεί στο 80% των δαπανών του κεφαλαίου κίνησης για το έτος αναφοράς 2019 ή 2020.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ