Αίρεται η υποχρέωση οι διά ζώσης συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Στις συνεδριάσεις μπορούν να παρευρίσκονται και πολίτες που έχουν ποδεδειγμένα εμβολιαστεί ή νοσήσει»

Τέλος στις δικαιολογίες για ορισμένους ….

Αλλάζουν τα πράγματα για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη, λόγω κορωνοϊού. Γιατί , μπορεί η πανδημία να είναι ακόμη εδώ, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα δεν γίνονται σωστά!
Η πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών στην προσπάθειά του να φέρει την κατάσταση στα επίπεδα κανονικότητας έβγαλε εγκύκλιο αναφορικά με τα επιχειρήματα της εκάστοτε δημοτικής Αρχής, που δεν θέλει να κάνει ΔΣ διά ζώσης. Συγκεκριμένα αν η αίθουσα του κάθε δημοτικού συμβουλίου δεν επαρκεί σε χωρητικότητα για να εξασφαλίζονται αποστάσεις, μπορεί να βρεθεί άλλος δημοτικός χώρος για συνεδριάσεις, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες.

Αναλυτικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με αρ. 643/69472/24.09.2021 με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις μετά την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76) από το άρθρο 67 του ν.4830/2021 (Α’ 169)
Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:

«Για την δια ζώσης συνεδρίαση επαναλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν μέλη τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και απόστασης ενάμισι μέτρου οι συνεδριάσεις μπορούν να πραγματοποιούνται σε κάθε κατάλληλο οίκημα της έδρας του δήμου, πέραν του δημοτικού καταστήματος.

Τα ανεμβολίαστα μέλη συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην πρόσκληση σε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση θα πρέπει να αναφέρεται ο μεικτός τρόπος συνεδρίασης και να ορίζεται προθεσμία ενημέρωσης του προέδρου αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής. Η δια περιφοράς συνεδρίαση δεν μπορεί να συνδυαστεί με κάποιον από τους υπόλοιπους τρόπους συνεδρίασης.

Αίρεται η υποχρέωση οι διά ζώσης συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Στις συνεδριάσεις μπορούν να παρευρίσκονται και πολίτες που έχουν ποδεδειγμένα εμβολιαστεί ή νοσήσει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ