“Ανασχηματισμός” ή αλλιώς οργανωτικές αλλαγές στον Δήμο Κορινθίων – Μήνυμα ενότητας & συνεργασίας στέλνει ο Β. Νανόπουλος

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε τις αλλαγές που έκανε οργανωτικά στον Δήμο .
Με δύο νέους αντιδημάρχους, τον κ. Πλατή Σπύρο, στα οικονομικά και την κ. κ. Ραδίτσα Βασιλάκου ως αντιδήμαρχο Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Προγραμμάτων, άλλαξε το  σχήμα διοίκησης του Δήμου.  Παραμένουν οι : Γιώργος Κούρος, ως αναπληρωτής του Δημάρχου και ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Κόλλια. Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, ο Ζαχαριάς Σπύρος. Καθαριότητας ο κ. Πίτσος Δημήτρης, εξυπηρέτησης του πολίτη και τουρισμού ο κ. Πιέτρης Τιμολέων. Ο κ. Ευάγγελος Παπαιωάννου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Και Αντιδήμαρχος αθλητισμού και Προστασίας των Ζώων ο κ. Καρασάββας.
Ο κ. Γκεζερλής αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος στην ΔΕΥΑΚ και προσλαμβάνονται ακόμη δύο ειδικοί σύμβουλοι, μηχανικοί, του Δημάρχου, όπως ειπώθηκε. 

Ο κος Νανόπουλος είπε ακόμη: “Σήμερα πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ανέλαβα τη δημαρχία. Σήμερα θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις οργανωτικές αλλαγές που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Και για τις αποφάσεις μου, όσον αφορά την επιλογή των προσώπων.
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία της Κορίνθου.
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι έχουμε δύο νέες συμπράξεις δημοτικών παρατάξεων, κάτι που προβλέπεται και από το νόμο. Από σήμερα η παράταξη του κ. Γκεζερλή και η παράταξη του κ. Πιέτρη συμπράττουν και αποτελούν τμήμα της παράταξης του Δημάρχου. Όπως ξέρετε υπάρχει σύμπραξη της παράταξης του κ. Καλλίρη και της συμμαχίας πολιτών.
Σήμερα η παράταξη του Δημάρχου λοιπόν έχει 13 μέλη στο ΔΣ και υπάρχει επίσης συνεργασία με 4 ανεξάρτητους συμβούλους, οι οποίοι έχουν αναλάβει και θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις. 2 είναι αντιδήμαρχοι και άλλοι δύο έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης όπως ο κ. Ζόγκος που είναι εντεταλμένος σύμβουλος για τα ιαματικά λουτρά και ο κ. Πιέτρης Γιώργος, ο οποίος θα αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο. Αναλαμβάνουν από αύριο το πρωί.
Οι επόμενες αλλαγές θα γίνουν το Νοέμβριο που λήγει η θητεία των νομικών προσώπων.
Απευθύνω πρόσκληση στους ενεργούς πολίτες να συνταχθούν με τη δημοτική Αρχή, ώστε και με τη βοήθειά τους να επιτύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει. Χρειαζόμαστε πολλά πρόσωπα να αναλάβουν θέσεις και να εργαστούν μαζί μας οι ενεργοί πολίτες.
Το άλλο θέμα είναι ότι οι αυτεπιστασίες, εκτός από τον φωτισμό, μεταφέρονται στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Αυτό γίνεται για να έχουμε καλύτερη συνεργασία και συντονισμό τόσο στα μικρά, όσο και στα μεγαλύτερα έργα.
Επίσης έχω κάνει όλες τις ενέργειες, ώστε οι προμήθειες να μεταφερθούν στην οικονομική υπηρεσία και η μηχανογράφηση στο αντίστοιχο τμήμα που δημιουργήθηκε.
Με αυτή την αναδιοργάνωση θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης θα προσληφθούν η κ. Σκόνδρα και ο κ. Ηλιάδης, μηχανικοί και οι δύο, ως σύμβουλοι Δημάρχου, οι οποίοι θα βοηθήσουν το έργο της δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Χτες είχαμε άλλη μία επιτυχία, αφού συγκροτήθηκε σε σώμα ο Αναπτυξιακός Οργανισμός. Ο Οργανισμός αποτελείται από τους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου και Βέλου. Σε 15 μέρες από σήμερα θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα συνεπικουρήσει τις υπηρεσίες του Δήμου. Διευθυντής είναι ο κ. Καραΐσκος και μαζί του και ο κ. Ηλιάδης και οι δύο προέρχονται από τις τεχνικές υπηρεσίες και θα υλοποιήσουν τα μεγάλα έργα του δήμου, αλλά και της ΔΕΥΑΚ, που εκεί από αύριο αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος ο Γιάννης Γκεζερλής. Και θα με βοηθήσει στα έργα των 80 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με απόφαση μου επίσης, ανακαλώ προηγούμενή μου απόφαση και καταργείται ο σύμβουλος Σολυγείας.
Στις 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ