Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής εργασίας σε Υγειονομικούς ανεμβολίαστους – Απαντούν με κινητοποίησεις οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Σε εφαρμογή έθεσε από σήμερα η κυβέρνηση την απόφασή της να τεθούν σε αναστολή όσοι Υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι. Από την μεριά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία λέει “ΝΑΙ στον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ” και προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις με αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του» και να αναδείξει «τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία», όπως αναφέρει.

«Ήδη επιδόθηκαν σε εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων, σε πολλά νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση και σε άλλα έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αύριο, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, προκηρύσσει στάση εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ., για την Αττική στο Υπουργείο Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και για την περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

“Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία. Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία). Περισσότερο από κάθε επαγγελματική ομάδα που μας κουνάνε το δάκτυλο δημοσίως. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ