“Ανοιχτό” το ενδεχόμενο αλλαγών στο επίδομα ανεργίας. Τί απάντησε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης

Ερωτηθείς , στο «OT FORUM Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+» ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άδωνις Γεωργιάδης εάν απεργάζεται αλλαγές στο ύψος του επιδόματος, απάντησε πως «δεν έχουμε καταλήξει σε αποφάσεις», προαναγγέλλοντας ωστόσο ότι «σκέφτομαι σενάρια, θέλω να το κάνω πιο ευέλικτο». Και διευκρίνισε πως σε κάθε περίπτωση, «το επίδομα ανεργίας το έχει πληρώσει ο εργαζόμενος. Είναι δικά του λεφτά που διαχειριζόμαστε με ευθύνη».

Επίσης ο κος Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε «αλλαγές που θα περιλαμβάνονται στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας», αν όχι τον Ιανουάριο, πιθανότατα τον Φεβρουάριο, «και για το θέμα του επιδόματος και για την κλιμακωτή εισφορά αλληλεγγύης».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στον νόμο που κατατέθηκε, οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος δεν το χάνουν, εάν σε αυτό το τρίμηνο αποφασίσουν να δουλέψουν μέχρι 12 ημερομίσθια, δηλαδή τα Σαββατοκύριακα, μια διάταξη που, όπως εξήγησε, λύνει και το πρόβλημα της ανεύρεσης προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ