Αντιπυρικό Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: πρόσληψη 3.000 πυροσβεστών και αγορά νέων εναέριων μέσων που θα αντικαταστήσουν τα “γερασμένα”

Ένα μεγάλο πρόγραμμα με την ονομασία «ΑΙΓΙΣ» έχει σχεδιαστεί για την αντιπυρική προστασίας όλης της χώρας. Σε αυτό προβλέπεται η ενίσχυση του εναέριου στόλου, προσλήψεις πυροσβεστών και μεγάλες επιχειρήσεις καθαρισμού των επικίνδυνων περιοχών .

Το πρόγραμμα έχει συνολικό κόστος 1,76 δισ. ευρώ και ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσλήψεις 3.000 πυροσβεστών αλλά και αντικατάσταση του «γερασμένου» εναέριου στόλου με αγορά οκτώ σύγχρονων αεροσκαφών Canadair CL- 515, το οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά Cl-215, ενώ θα αναβαθμιστούν τα CL-415 σε CL-515.

Με την πρόσληψη 3.000 νέων μόνιμων πυροσβεστών,  σχεδιάζεται να λυθεί το πρόβλημα του υψηλού μέσου όρου ηλικίας του προσωπικού και να ενισχυθεί το Σώμα σε σταθερή βάση, όλο το χρόνο, για την επίτευξη του στόχου του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ