Απάντηση στα «7 ψεύδη του Αλέξη Τσίπρα» έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών

Απαντώντας στα  «επτά ψεύδη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης», το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως «η χώρα είναι μπροστά σε μεγάλες και ποικίλες προκλήσεις. Για να τις αντιμετωπίσει με επιτυχία έχει ανάγκη από πολιτική και κοινωνική ευθύνη, αλήθεια, συνεννόηση, σχέδιο, σκληρή δουλειά και αρραγές μέτωπο».

Και προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ακολούθησε για μία ακόμη φορά την προσφιλή του τακτική: παραποίηση της πραγματικότητας, επιλεκτική χρήση στοιχείων, ατεκμηρίωτες πολιτικές κρίσεις.

Και όλα αυτά για να παραπλανήσει τους Πολίτες και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης απαντά συγκεκριμένα σε 7 περιπτώσεις που τον συνέλαβε να επιχειρεί, με τον δικό του τρόπο, να «κλέψει οπώρας».

Το ΥΠΟΙΚ μεταξύ άλλων αναφέρει : 1ον. Ισχυρίστηκε ότι σε όρους ύφεσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα παρουσιάσει, το 2020, την 6η χειρότερη επίδοση, στην Ευρώπη.

Παρέβλεψε όμως, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην προηγούμενη Έκθεσή της, εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θα παρουσίαζε, εφέτος, την χειρότερη επίδοση όλων στην Ευρώπη. Βέβαια τότε, ασκούσε κριτική. Σήμερα το ξεχνάει, ως αφετηρία αξιολόγησης. Αξιολόγηση που δείχνει ότι η βελτίωση της θέσης της χώρας μας στις προβλέψεις, οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της.

Κάτι που αναγνωρίζεται εντός και εκτός Ελλάδας, από την κοινωνία, τους θεσμούς, τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ