Αποκατάσταση Διώρυγας: Πώς βλέπουν οι επιχειρηματίες της περιοχής την θετική αυτή εξέλιξη για το κανάλι και την περιοχή;

Η αρχή για την αποκατάσταση της Διώρυγας έγινε αφού ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και οι αγκυλώσεις που κρατούσαν το κανάλι κλειστό για πολύ καιρό .  Οι εργασίες αποκατάστασης των πρανών ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Ταγαρά να κάνει αυτοψία στο σημείο αμέσως μόλις τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά. Ο Υφυπουργός , γνωρίζοντας λόγω επαγγέλματος τεχνικά χαρακτηριστικά ενημέρωσε τους δημοσιογράφους λεπτομερώς για την πορεία του έργου. Η διώρυγα θα ανοίξει για την καλοκαιρινή ναυσιπλοϊα , θα ξανακλείσει για κάποιο διάστημα και θα ξανανοίξει το επόμενο καλοκαίρι με σκοπό να είναι τελικά έτοιμη το 2023.
 Την ολοκλήρωση των έργων περιμένουν πώς και πως και οι επιχειρηματίες της περιοχής που τόσο καιρό βλέπουν μειωμένη κατά πολύ την κίνηση και τον τουρισμό στον Ισθμό.
Μιλήσαμε με τον επιχειρηματία κ. Παύλου Σωτήρη, ο οποίος διατηρεί την επιχείρηση Bungee jumping η οποία δραστηριοποιείται  στον Ισθμό και του ζητήσαμε να μας πει πώς βλέπει αυτή την εξέλιξη . Ο κ. Παύλου μας είπε ότι όλα τα χρόνια που  δραστηριοποιείται η επιχείρησή του έχει ακούσει πολλά για την αναβάθμιση της Διώρυγας, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πραγματικό χρονοδιάγραμμα για τα έργα και έχουν “πέσει” οι σχετικές υπογραφές.
Πιστεύει ότι η επισκευή και η αξιοποίηση της Διώρυγας θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και ότι θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην τουριστική ανάπτυξη αυτής της μοναδικής περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ