Αποτροπιασμό και έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών σωματείων και συλλόγων έχει προκαλέσει η πράξη βασανισμού ενός καρχαρία από ψαράδες στην Κρήτη

Αποτροπιασμό και έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών σωματείων και συλλόγων έχει προκαλέσει η πράξη βασανισμού ενός καρχαρία από ψαράδες στην Κρήτη . Όλα ξεκίνησαν , όπως διαβάζουμε στα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. , το πρωί της περασμένης Παρασκευής όταν ψαράδες  έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τεράστιο καρχαρία. Μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να βγάλουν ένα καρχαρία (σαπουνά) 300 κιλών, ζώο που ζει σε μεγάλα βάθη και σπάνια γίνεται αντιληπτό.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση  Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, η οποία έκανε λόγο για προκλητικό βασανισμό του καρχαρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης «το ζώο φαίνεται να εκφορτώνεται ζωντανό, αν και σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, θα έπρεπε να έχει απελευθερωθεί. Η στυγερότητα όμως της πράξης κορυφώνεται όταν, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, όλοι οι παρευρισκόμενοι προβαίνουν στον σκόπιμο τραυματισμό και την κακοποίηση του ζώου μέσα από την άσκηση σκληρής σωματικής βίας, ενώ στο υλικό που διακινήθηκε ακούγονται φωνές που προτείνουν τη θανάτωσή του ακόμα και με καραμπίνα! Στη συνέχεια, το ζώο που ξεψύχησε «στα χέρια των βασανιστών του» κατέληξε προς πώληση. Πράξη που επίσης αποτελεί παράνομη για το συγκεκριμένο προστατευόμενο είδος σύμφωνα με την κείμενη εθνική νομοθεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ