Συνέντευξη: Ο Παν. Λουζιώτης μιλά για τη στήριξη του Επιμελητηρίου στις κορινθιακές επιχειρήσεις για να συμμετέχουν σε Εκθέσεις σε Ελλάδα & εξωτερικό

Το Επιμελητήριο Κορινθίας βρίσκεται  συνεχώς δίπλα στα μέλη του , στηρίζοντας τις επιχειρήσεις του νομού, είτε μέσα από συμβουλές , είτε μέσα από ενημερωτικές δράσεις και προσκλήσεις για συμμετοχή σε διάφορες Εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Λουζιώτη  και με αφορμή την Πρόσκληση της Περιφέρειας για τη συμμετοχή των Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου στην Έκθεση SITF τον Μάιο του 2023 στην Σεούλ, μας ενημέρωσε σχετικά με την εν γένει αρωγή του Επιμελητηρίου στις Κορινθιακές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το Επιμελητήριο Κορινθίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, θεωρώντας ότι είναι υποχρέωσή του να προωθήσει τα κορινθιακά προϊόντα στην Ελλάδα κι όχι μόνο, συμμετέχει βοηθώντας τις κορινθιακές επιχειρήσεις να παρευρίσκονται σε διάφορες εκθέσεις ανάλογου ενδιαφέροντος με το είδος της κάθε επιχείρησης.  Γι’ αυτό έχει συμμετάσχει το τελευταίο διάστημα στην Foodexpo, στην Expotrof, στην Έκθεση που έγινε με τη βοήθεια της Περιφέρειας στην Σιάλ και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επιπροσθέτως, το Επιμελητήριο έχει συμμετοχή στα foodexpo που έκανε η Περιφέρεια που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον αγροτουρισμό. 

Πιο συγκεκριμένα, με το Eπιμελητήριο το σύνολο των Κορινθιακών Επιχειρήσεων που συμμετείχαν στις τελευταίες Εκθέσεις ήταν στην Expotrof 14, στην Foodexpo 18 κι αυτή τη στιγμή υπήρχαν 8 επιχειρήσεις, οι οποίες με σύμπραξη Επιμελητηρίου και Περιφέρειας πήγαν στην Σιάλ.

Ο κος Λουζιώτης  μας πληροφόρησε επίσης για την προετοιμασία του Επιμελητηρίου αυτής της περιόδου που διανύουμε, ώστε οι τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν και σε επιπλέον άλλες εκθέσεις, όπως της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που σχετίζεται με  την προώθηση του τουριστικού και αγροδιατροφικού προϊόντος και θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα.  Προσπάθειες γίνονται επίσης από πλευράς του Επιμελητηρίου  για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στην Έκθεση SITF που θα διεξαχθεί στην Σεούλ τον Μάιο. Τέλος ο κος Λουζιώτης  μας τόνισε  την μεγάλη σημασία που δίνει το Επιμελητήριο στην  εξωστρέφεια για τις Κορινθιακές Επιχειρήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ