Από τα εναέρια μέσα της Αττικής θα καλύπτεται η Κορινθία για την κατάσβεση των πυρκαγιών – Ξένοι δασοκομάντος στην “μάχη”

Ο Περιφερειάρχης  Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Όπως έκανε γνωστό για την συνάντηση η Περιφέρεια, ο κος Νίκας  έθεσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου σε δασικές περιοχές, όπως επίσης και την δυνατότητα συνδρομής προς την Περιφέρεια όσον αφορά σε εξοπλισμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ο Υπουργός από την μεριά του ενημέρωσε τον Π. Νίκα ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, στο πλαίσιο του οποίου -όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- υπάρχει ήδη μία ομάδα δασοπυροσβεστών στην Τρίπολη, ενώ για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου θα εγκατασταθούν στη Μεγαλόπολη, εναλλασσόμενες διαδοχικά ανά 15 ημέρες, ομάδες (70 έως 80 ατόμων) Γερμανών, Φινλανδών και Νορβηγών δασοκομάντος, με πρώτη την ομάδα από τη Γερμανία. Το κόστος για το μέτρο αυτό καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξ άλλου, στο ίδιο πλαίσιο, κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, θα σταθμεύουν μόνιμα στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, στην Καλαμάτα, 5 εναέρια μέσα -ένα ελικόπτερο βαρέος τύπου Ericsson, δύο αεροσκάφη PZL και δύο ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air Tractor- τα οποία θα καλύπτουν Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία. Η Αργολίδα και η Κορινθία, όπως εξήγησε ο Υπουργός, θα καλύπτονται από τα εναέρια μέσα της Αττικής. Τέλος, υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταφορά των δασοκομάντος με ελικόπτερο που θα μετακινείται από την Πάτρα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έθεσε εκ νέου στον υπουργό Χρ. Στυλιανίδη το αίτημα δημιουργίας ΕΜΑΚ στην Τρίπολη και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει οικονομικά στον εξοπλισμό της.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ