Σφουγγάτο φούρνου με κολοκυθάκια , πατάτες και ανθότυρο

Υλικά

8 μεγάλα αυγά
500 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. βρασμένες πατάτες
350 γρ. ανθότυρο
150 γρ. γραβιέρα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 φύλλα δυόσμο
50 ml εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και τις θρυμματίζουμε τις πατάτες με το πιρούνι.Κόβουμε τα δύο από τα κολοκυθάκια σε φέτες και τρίβουμε τα υπόλοιπα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.

Σε ευρύχωρο και τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις  πατάτες, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια εξακολουθούμε να σωτάρουμε για 2-3  λεπτά.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τη γραβιέρα  και  το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια.

Χτυπάμε τ΄αυγά μαζί με 50 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι,  τα προσθέτουμε στο σκεύος και ανακατεύουμε ανάλαφρα, απλά, κουνώντας το τηγάνι.

Αν το τηγάνι  μπαίνει στο φούρνο το αφήνουμε ως έχει, εναλλακτικά μεταφέρουμε σε ταψί. Ψήνουμε το σφουγγάτο στο φούρνο στους 180ο C  μέχρι να πήξουν τ΄αυγά.

Σερβίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε αντί για ανθότυρο να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σφουγγάτο μάραθα και άνηθο
– Το σφουγγάτο μπορούμε να το ψήσουμε και στο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
– Στο νέο site του ΑΛΤΙΣ μπορείς να βρεις και άλλες μοναδικές ελληνικές συνταγές που ετοιμάσαμε για το καλοκαίρι!

Funky cook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ