Αυξάνεται καθημερινά ο φόβος για ακόμη μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας με περισσότερα κρούσματα και περισσότερους νεκρούς – Ποιοί είναι οι λόγοι

Παγκόσμιος είναι ο φόβος για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων τους χειμερινούς μήνες και μάλιστα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Κυριότερος λόγος είναι φυσικά το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων που στέκεται εμπόδιο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στο “χτίσιμο” του τείχους ανοσίας.

Όπως διαβάζουμε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς. Ειδικοί φοβούνται, επίσης, για την αύξηση των θανάτων.

Επίσης όλοι ξέρουμε ότι το κρύο που φέρνει τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους, η αδιαφορία  για χρήση μάσκας αλλά και η μείωση της προστασίας από τον εμβολιασμό, που εξασθενεί συνήθως πέντε μήνες μετά την πρώτη δόση, είναι επίσης βασικοί λόγοι μετάδοσης του ιού. Η ευρέως πλέον διαδεδομένη μετάλλαξη Δέλτα θεωρείται επίσης πιο μεταδοτική.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη θεωρεί τη νέα κατάσταση «εξαιρετικά ανησυχητική», ενώ βλέπει την Ευρώπη ως το επίκεντρο μιας νέας πανδημικής κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ