Αυξάνονται από την 1η του νέου έτους οι ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες & αγρότες. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας

Έως και την Τετάρτη 31/01/2024 έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι σε ποια ασφαλιστική κατηγορία επιθυμούν να ενταχθούν για τους κλάδους Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών για το έτος 2024. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους.

Η επιλογή θα γίνει με την είσοδό τους στη σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ και  θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2024. . Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίησή σας με τους κωδικούς Taxis και του ΑΜΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι από την 1/1/2024 οι εισφορές για 1.3 εκ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες αυξάνονται κατά 3.9% , ακολουθώντας την πορεία του του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους. Η επιβάρυνση θα είναι χαμηλότερη σχεδόν κατά το ήμισυ από φέτος οπόταν  εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού του 2022 ,οι εισφορές είχαν αναπροσαρμοστεί κατά 9.6%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ