Αυστηρά αναμένονται τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακοινώνονται σε λίγη ώρα από τον Πρωθυπουργό τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού.  Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβλήθηκε χθες λόγω του φονικού σεισμού στην Σάμο.

Τα μέτρα αναμένεται να επικεντρωθούν στον χώρο της εστίασης με σκοπό  να περιοριστούν τα αυξανόμενα κρούσματα και θα είναι αυστηρά στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να ανακοινώσει το ολικό κλείσιμο της εστίασης ακόμα και στις «πορτοκαλί» περιοχές, όπως δηλαδή ισχύει ήδη για τις «κόκκινες» περιοχές. Σε περίπτωση πάντως που δεν ανακοινωθεί αυτό το μέτρο, η εστίαση θα κλείνει είτε στις 21:00, είτε στις 22:00.

Επίσης αναμένεται να αλλάξει το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έρθει λίγο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, εφόσον επιλεγεί το σενάριο για κλείσιμο των καταστημάτων του συγκεκριμένου κλάδου νωρίς το βράδυ ή αργά το απόγευμα και δεν επιλεγεί το σενάριο του πλήρους λουκέτου.

Ακόμα, στα μέτρα που εξετάζονται είναι η χρήση μάσκας παντού για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος της κάθε περιοχής στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει προώθηση της τηλεργασίας.

Τα μέτρα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα, δηλαδή όλο το Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ