Βαθιά το χέρι στην τσέπη: Μέχρι τα τέλη Μαϊου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, έως τα τέλη Ιουλίου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέχρι το τέλος του Μαΐου θα πρέπει να εξοφληθεί η πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ , ενώ έως τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Επίσης από τα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές των ποσών που εισέπραξαν οι επιχειρήσεις από τους επτά γύρους των επιστρεπτέων προκαταβολών.

ΕΝΦΙΑ

Στα τέλη Μαΐου ξεκινούν οι πληρωμές για την σταδιακή εξόφληση του φετινού λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ που αθροιστικώς ανέρχεται στα 2,3 δισ. ευρώ.

Το εκκαθαριστικό σημείωμα του νέου φόρου ακινήτων αναμένεται να φτάσει σε πάνω από 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων  Όσοι αδυνατούν να προχωρήσουν στην εξόφληση του φόρου σε 10 δόσεις έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση που προβλέπει έως 24 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες ωστόσο επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο στην περιοχή του 5%. Υπάρχει βέβαια και η λύση των 12 άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες με τις πιστωτικές κάρτες, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται έκπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ