Βασίλης Κικίλιας: «Έχουμε αρκετά “όπλα” στη φαρέτρα μας»

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ , ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ,αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού  είπε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε αρκετά “όπλα” στη φαρέτρα μας. Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της κατανόησης των μέτρων, υπάρχει ο υγειονομικός χάρτης. Ανάλογα σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε, οδηγούμαστε και σε ανάλογα μέτρα.

Το μέτρο των τοπικών lockdown κανείς δεν μπορεί να το βγάλει από το τραπέζι. Βλέπω με πολύ μεγάλο προβληματισμό ότι η μία μετά την άλλη, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και παγκοσμίως, προχωρούν σε τοπικά lockdown, καθώς δυσκολεύει στο δεύτερο κύμα αυτή η παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Σας διαβεβαιώ ότι αν φοράμε μάσκα, εάν τηρούμε τους κανόνες και αν βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες και προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας που αγαπάμε και νοιαζόμαστε, τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα.

Τα λελογισμένα μέτρα που πήραμε μέχρι τώρα και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τα εφάρμοσαν, και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, οδήγησαν στον περιορισμό των κρουσμάτων έναντι άλλων χωρών. Βοήθησαν να «φρενάρει» ο ιός και να περιοριστεί, σε σχέση με αυτό το οποίο βλέπουμε παγκοσμίως…

Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τις αποφάσεις μας με ψυχραιμία, με προσοχή, χωρίς να προτρέχουμε και χωρίς να βιαζόμαστε, παίρνοντας πάντα την κοινή συνισταμένη των απόψεών της Επιτροπής. Έχουμε κορυφαίους, εξαιρετικούς επιστήμονες, τους καλύτερους των καλυτέρων τους οποίους σέβομαι και τιμώ, για αυτό και έφτιαξα αυτή την Επιτροπή. ….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ