Να σταλεί βοήθεια στους πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία από όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας πρότεινε ο Π. Νίκας – Συνεχίζεται ο αγώνας στα ερείπια

ίκας Εικόνες απόλυτης καταστροφής και μεγάλου ανθρώπινου πόνου στην Τουρκία μετά τους δύο μεγάλους φονικούς σεισμούς των 7,7 και 7,8 βαθμών που ταρακούνησαν την γειτονική χώρα  και άφησαν πίσω της χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και κτίρια – ερείπια.  Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν με αγωνία στα ερείπια για επιζώντες ενώ συγκλονιστικά είναι τα video με διασώσεις ιδίως μικρών παιδιών. Ο καιρός δεν βοηθά καθόλου αφού υπάρχει χιόνι, πολύ κρύο και παγετός.

Βοήθεια στους πληγέντες από τις Περιφέρειες

Εν τω μεταξύ στην Περιφέρειά μας έγινε παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην ΕΝΠΕ για την συντονισμένη παροχή -εκ μέρους των Περιφερειών-, βοήθειας στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία και την Συρία και σε αυτό  ομοφώνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Σε σχετική τοποθέτησή του, νωρίτερα, προ ημερησίας διάταξης, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για “ανείπωτη τραγωδία, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες πληγέντες στις δύο χώρες”, τονίζοντας ότι η συνδρομή από την Ελλάδα -την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι πράξη ανθρωπιάς και συμπαράστασης, ενώ πρόσθεσε ότι οι Περιφέρειες θα συνδράμουν στο μέτρο που τους αναλογεί τις δύο πληγείσες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ