Γευστικές πατάτες με σως σκόρδου

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

3 γλυκοπατάτες

3 πατάτες

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κ.γ αλάτι

½ κ.γ πιπέρι

2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για της σως σκόρδου:

2 κ.σ μαγιονέζα

2 κ.σ κρέμα γάλακτος

1 κ.σ στυμμένο λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο τριμένο ή κομμένο

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς, πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε φέτες έτσι ώστε να μπορείς να τις κόψεις με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθέτησε τις σε μία μπολιέρα και κάλυψε τις με ελαιόλαδο, ρίξε αλάτι και πιπέρι και έπειτα ψήσε τις στο φούρνο για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρουν ένα ροζόχρυσο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμες, βγάλτες από το ταψί τοποθέτησε τις σε μία πιατέλα και ρίξε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και στη μέση σε ένα μπωλ τη σως που έφτιαξες λίγο πριν. Το πιάτο σου είναι έτοιμο και σούπερ νόστιμο.

www.athensmagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ