Για την Κορινθία τα 4 από τα 6 έργα που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020

πηγή φωτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Είναι πολύ σημαντικό για την Κορινθία  το γεγονός ότι τα τέσσερα από τα έξι έργα  που υπέγραψε σήμερα για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας  είναι έργα που αφορούν το νομό μας. Όλα τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού: 14.586.164,96 ευρώ.

Αναλυτικότερα πρόκειται για τα έργα:

1.«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΙΑΤΟΥ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΜΕΖΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΙΛΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΑΥΤΗΣ – 3ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ»

Προϋπολογισμός: 1.471.800,00 ευρώ

Όπως ανακοινώθηκε , η  Πράξη αφορά στην ανάπλαση πεζοδρομίων στην Κοινότητα Σικυώνος (Κιάτο) και συγκεκριμένα επί της οδού Ελ. Βενιζέλου από τον ποταμό Κύριλλο έως την συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου και επί καθέτων αυτής (οδοί: Σολωμού, Ρ. Φεραίου, Κρυστάλλη). Η περιοχή επέμβασης αποτελεί τμήμα του κέντρου της πόλης του Κιάτου και ίσως το πλέον πάσχον, από πλευράς χώρων, κίνησης πεζών.

2.«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»

Προϋπολογισμός: 857.200,00 ευρώ

Με την προτεινόμενη Πράξη γίνεται ανακατασκευή χώρων περιπάτου και κοινωνικής συνάθροισης, με νέα σύγχρονα πεζοδρόμια, τα οποία θα εξυπηρετούν άτομα με προβλήματα όρασης ή κίνησης, καθώς και ανακατασκευή του δρόμου. Επίσης, ανακατασκευάζονται οι χώροι στάθμευσης, τοποθετούνται νέα καθιστικά και δοχεία απορριμμάτων, φυτεύονται δένδρα και θάμνοι, ενώ διαμορφώνεται χώρος για μελλοντικό ανεφοδιασμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

3.«ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2020»

Προϋπολογισμός: 1.160.000,00 ευρώ

Το προτεινόμενο έργο αφορά σε εργασίες ανάπλασης στους χαρακτηρισμένους κοινόχρηστους χώρους της πόλης της Κορίνθου:

(1)Στη θέση Άγιος Γεώργιος, η πλατεία θα επιστρωθεί με κυβόλιθους, θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις και θα τοποθετηθούν επιστύλια, ενδοδαπέδια φωτιστικά. Ο χώρος στάθμευσης θα επιστρωθεί, επίσης, με κυβόλιθους βιομηχανικού τύπου. Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης είναι 1.880 τ.μ. για το χώρο στάθμευσης και 3.610 τ.μ. για την πλατεία.

(2) Στη θέση Μπαθαρίστρα, η πλατεία θα επιστρωθεί με έγχρωμους κυβόλιθους, θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθούν επιστύλια και ενδοδαπέδια φωτιστικά. Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης είναι 1.400 τ.μ. για την πλατεία.

6.«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Α ́ ΦΑΣΗ)»

Προϋπολογισμός: 4.999.964,96 ευρώ

Η Πράξη αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα της πόλης του Λουτρακίου, προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας, παράλληλα, την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και την άνετη πρόσβασή τους στην παραλία .

Παναγιώτης Νίκας: “Τα έργα είναι των Δημάρχων…”

Ο κος  Νίκας τόνισε: «Τα έργα είναι των Δημάρχων, οφείλονται στις προσπάθειές τους να κάνουν τις μελέτες, να τα επιβλέψουν και να τα συντηρούν. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους Δημάρχους για αυτήν τους την προσπάθεια και τους παρακαλώ να επισπεύσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης, καθώς και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των έργων, διότι αυτή ελέγχεται από υπηρεσίες της ΕΕ. Η υποχρέωση της Περιφέρειας είναι να μοιράζει δίκαια και κατά τις ανάγκες τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και εγώ προσωπικά έχω υποσχεθεί ότι θα είμαι συμβοηθός και αρωγός στην προσπάθεια των Δήμων, οι οποίοι είναι και οι μεγάλοι δικαιούχοι των έργων. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι τον ίδιο λαό υπηρετούμε.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ